Het radiovuur brandt nog HI

Dat is alweer een hele tijd geleden… In de zomer van 2018 in een vlaag van verstandsverbijstering mijn FT-897D ingeruild op een FT-991 bij Venhorst met het idee in de vakantie toch weer wat meer met de radiohobby te gaan doen. Toen ook maar de FT-817ND van de hand gedaan, de komst van de FT-818ND stond vast (was toen nog spannend maar wat een tegenvaller) en QRP is toch niet zo mijn ding (en dat kleine afstemknopje vond ik ook een drama).

Het was prachtig weer, ik werkte lekker buiten voor de caravan met een kort patchkabeltje rechtstreeks in de UPC Unique Wire Tuner waar een lang stuk draad van ong. 30m aan hing. De draad ging schuin omhoog een mastje van dx-wire in naar 10m hoogte, daarna schuin naar een appelboomtje ong. 20m verderop. Het werkte best aardig, maar ik heb er welgeteld één dag mee gespeeld, daarna heeft de FT-991 werkeloos in de shack gestaan. Dat is ook zonde, dus in het najaar maar weer van de hand gedaan en een VHF/UHF Yaesu portootje aangeschaft (ik had immers geen UHF/VHU meer in de shack), het werd een FT-65E, voor nog een €100 bij hamshop.nl, hoe is het mogelijk voor dat geld. Ik zag dat er inmiddels een opvolger is, de FT-4XE. Wat precies de verschillen zijn is mij niet duidelijk en waarom Yaesu al zo snel een model opvolgt begrijp ik ook niet, maar dat zal wel aan mij liggen. De FT-65E gaat mee op vakanties, er is ook gewoon 3m FM radio mee te ontvangen, dus dat ik leuk op vakanties.

De nieuwe FT-891 vond ik aanzienlijk leuker dan de FT-818ND, een leuk klein aaibaar radiootje, gewoon 100W, architectuur van de FT-950 / FT-2000, op zich helemaal geen verkeerde radio’s, gecombineerd met moderne DSP technologie van de FTdx-1200 en de FTdx-3000. De early spring cashback actie van Yaesu heeft me over de streep getrokken. Een prachtige aanbieding van communicationworld.nl maakte de aanschaf een “nobrainer”, Hans super bedankt voor de service. En daar zit ik nu mee te spelen en plannen te maken voor de komende meivakantie, dan gaan we een midweek naar Duitsland en natuurlijk ga ik proberen om daar /p wat verbindingen te maken. Wordt vervolgd.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s