MOINK balls…

Nee ook dit heeft weer NIETS met radio te maken maargoed, van lekker eten houden we allemaal toch? Ik was beetje aan het schilderen (althans, voorbereiden op) buiten maar had toch zin om wat lekkers te maken op de BBQ. Daarom voor het eerst maar eens “MOINK balls” gemaakt, samenvoeging van “MOOO” (koe) en “OINK” (varken). Het zijn Italiaans gekruide rundergehaktballetjes met een spekje er omheen afgelakt met een zoetig sausje (eigenlijk op basis van frambozenjam, ik heb oma’s zelfgemaakte kersenjam gebruikt). Hier wat fotootjes zodat je kunt zien dat ik, ondanks de geringe radioactiviteit, mijn tijd toch nuttig besteed HI.

Hier zie je alleen nog de “MOOO”… Italiaanse gekruide rundergehaktballetjes met een “rub” van paprikapoeder, bruine suiker, zwarte peper en zout:
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Hieronder is de “OINK” factor toegevoegd:
IF

Klaar om op de BBQ te gaan:
IF

Na ruim anderhalf uur warm roken én nog een kwartiertje “ingemopt” met het kersensausje zien ze er zo uit:
MOINK2

MOINK1

Heerlijk met een vers wit bolletje of een groene salade. Ze waren overigens net even iets te zout, volgende keer worden ze perfect!
MOINK4

 

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s