FT-2000 convenience features?!

Ahum… Dit weekend las ik in de Yahoo FT-2000 group over problemen met de voice recorder op de FT-2000. Daar werd door veel amateurs op gereageerd. Heuh? Zou iedereen die voice recorder optie gekocht hebben dan? Is meestal toch wel een dure optie. Ahum… die zit er dus gewoon standaard in.

Even mee gespeeld, er zijn twee menu optie’s waar je input volume (naar de recorder) en output volume (naar speaker OF naar zender) mee kunt regelen. Opnemen is een fluitje van een cent. Kwam mooi van pas tijdens de Scandinavian Activity Contest; ik was zaterdagavond en nacht ook even QRV met m’n 80/40 end-fed (en 300+ Watt), moest beetje stil zijn dus mijn call onder F1 opgenomen; hoef ik alleen nog maar op het knopje te drukken en daarna even 59 + volgnummer in te spreken, misschien nog een haastig 73 and gdluck in the contest. Eigenlijk niet leuk, maar eigenlijk toch ook wel weer leuk.

Ook wat gelezen over het finetunen van de werking van contour en notch. Ook dat was leuk. Notch heb ik nu vrij smal staan met flinke demping: kun je fijn een irritant piepje wegnotchen (aso’s die een paar kHz boven een frequentie waar gewerkt wordt gaan zitten tunen). De contour geeft standaard een dipje in het midhoog, daardoor klinkt de audio wat ronder maar de verstaanbaarheid wordt niet echt beter. Je kunt de bandbreedte instellen, maar ipv dippen kun je ook peaken. Ik heb nu een 5 dB peak ingesteld met gemiddelde bandbreedte; je kunt dan het “hoorbare audio spectrum” van je tegenstation wat benadrukken; als de condities minder zijn dan kan dat net het verschil maken dus wel en niet verstaan.

Gave bak hoor, zo’n FT-2000…

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s